Uusimmat Lottotulokset

 

Lottonumerot tällä viikolla

Oikeat lottonumerot on taas arvottu. Katso alta tuoreimmat lottotulokset:

 

Lotto on suomalaisten suosikkipeli kautta aikojen. Loton lauantai-arvonta on monelle eräs viikon jännittävimpiä hetkiä eikä suotta; onhan lotossa mahdollisuus tehdä itsestään miljonääri kertaheitolla.

Lotto suomessa

Veikkauksen lotto on suomessa kaikista peleistä suosituin rahapeli. Veikkauksen lotossa käytetään 39 numerosta koostuvaa ruudukkoa josta valitaan 7 numeroa.
Lottoarvonta tapahtuu yleisesti lauantaisin mtv3:lla vartin yli kymmenen illalla. Joskus lottoarvonta voidaan suorittaa myös sunnuntaina jos lauantai sattuu olemaan pyhäpäivä.

Lottoa voi pelata lauantaihin klo 22 saakka jonka jälkeen pelaaminen suljetaan kyseiseltä viikolta. Rivin hinta on vaihdellut vuosien saatossa mutta kirjoitushetkellä yhden lottorivin hinta on 1€. Jos haluat käyttää tuplausta, maksat 0.30€ lisää jokaiselta tuplatulta riviltä. Tuplaus tarkoittaa käytännössä sitä että voittosi maksetaan kaksinkertaisena.

Arvonnassa valitaan seitsemän numeroa ja kolme lisänumeroa.

Lottotulokset ja voitonjako

lottokuponkiAiemmin “lauantai-lotossa” pienin voittoyhdistelmä oli 4 oikeaa numeroa. Nykyisin pelitapaa on uudistettu ja voittoja saa jo 3+1 (kolme ja lisänumero) yhdistelmällä. Voittoja siis jaetaan 3+1 yhdistelmästä ylöspäin ja päävoiton voittaa saamalla seitsemän oikein kuponkiinsa. Jos päävoitossa on useampi oikea lottorivi, päävoitto jakautuu voittajien kesken. Jos päävoittoa ei voiteta, se siirtyy seuraavaan viikkoon ja päävoiton määrä kasvaa myös jos ei seitsemän oikein tulosta löydy kyseisellä kierroksella.

Suurin päävoitto suomen lotossa on ollut vähän reilut 14 miljoonaa ja se on voitettu 2016.

Lottonumerot puheenaiheena

Suomalaiset ovat lottokansaa ja lotto puhuttaa ihmisiä niin työpaikalla kuin työn ulkopuolellakin. Usein kysellään ystäviltä ja työkavereilta onko lotto voimassa ja paljonko loton päävoitto tällä kierroksella on. Lottohuumaa koetaan useilla työpaikoilla kun työporukat tekevät yhteisiä porukkalottoja rikastumisen toivossa. Joitain päävoittoja onkin mennyt porukkalottoa tekeville työkavereille.

Joskus kuulee myös tarinoita epäonnisista lottoajista joilla on ollut pelirivissään tietyt samat lottonumerot vuodesta toiseen, ja jostain syystä kun lottorivi on jäänyt pelaamatta, on kyseinen rivi sattunut seitsemän oikein tulokseksi.

Lottovoiton (päävoiton) todennäköisyys on melkoisen huono mutta joillain numerovalinnoilla on huomattavaa vaikutusta loton todennäköisyyksiin.
Monet pelaavat lottoa tietyillä onnennumeroilla jotka koostuvat syntymäpäivistä, nimipäivistä ja niin edelleen. Lotto on onneen perustuva peli ja onkin järkevämpää valita sattumanvaraisia numeroita ennemmin kuin peräkkäisiä numeroita.

Joskus voi myös käydä niinkin että virallinen valvoja sekoilee numeroiden kanssa kuten alla oleva video osoittaa:

 

Vaikka tilastotieteilijät sanovat että kaikki seitsemän numeron yhdistelmät ovat yhtä todennäköisiä, ei kannata pelata numeroita 1-7. Tämä sen takia että vaikka kyseinen rivi sattuisi voittamaan, olisi voiton osuus erittäin pieni. Kyseistä 1-7 riviä pelataan viikoittain tuhansia kertoja joten päävoiton osuessa kyseiselle riville, voittaisit vain olemattoman summan koska päävoitto jakautuu kaikkien voittajien kesken.

Katso loton todennäköisyyksiä täältä…

Lotto jaksaa kiinnostaa

lotto oikeat numerotLottoaminen on suomalaista kansanhuvia ja sitä se on ollut jo vuosikymmeniä. Vaikka lotto on uudistunut vuosien varrella, sen perusperiaate on pysynyt samana. Vaikka mahdollisuudet voittaa 7 oikein täysosuma on olemattoman pieni, lotto jaksaa kiinnostaa viikosta ja vuodesta toiseen. Toki lottoamalla voi päästä miljonääriksi kertaheitolla jos onni on myötä.

  • Jos haluat pelata lottoa jossa voit voittaa 100 Miljoonaa euroa kahdesti viikossa ja jossa voit voittaa jopa 10 miljoonaa euroa ilman oikeita numeroita, lue tämä…

Katso myös: muut lottopelit ja tuloksetsuomalaiset rahapelit, kenonumerot